Od 1983 r. znakiem rozpoznawczym hoteli marki Mercure jest karta Grands Vins Mercure. Dzięki pasji i wiedzy profesjonalnych znawców i miłośników amatorów goście hoteli Mercure w 20 krajach na całym świecie mo
Festiwal Poznań Baroque, który rozpoczął się 5 listopada 2011, jest poświęcony szeroko pojętej muzyce dawnej, z naciskiem na muzykę barokową i obejmuje kilka niezależnych nurtów artystycznych. Festiwalowi słuch
Nowoczesne technologie i zrównoważony rozwój dominują wśród koncepcji nadesłanych przez młodych wynalazców, naukowców i studentów w ramach I edycji konkursu „Wynalazek roku”. S
Sprzedaż oferty z katalogu Zima/Egzotyka 2012/13 nabiera tempa. Na dzień 31 lipca rezerwacji dokonało prawie 5700 osób, z czego większość wybrała ofertę egzotyczną. Wartość przedsprzedaży to ok. 35 mln zł. Rainbow T
Samsung Electronics Co., Ltd., ?wiatowy lider w dziedzinie mediów cyfrowych i rozwi?za? integruj?cych technologie cyfrowe, zapowiedzia? wprowadzenie aparatu MV900F, najnowszego przedstawiciela rodziny aparatów SMART FOTO z obs?ug? Wi
Wersja mobilna jednego z najpopularniejszych serwisów blogowych w Polsce, bloog.pl, została w pełni dostosowana do smartfonów. Mobilna platforma bloogowa zyskała nowe funkcjonalności, przydatne każdemu czytającemu i
Przez 3 dni Poznań będzie nosił miano europejskiej stolicy wzornictwa i sztuki nowoczesnej z okazji otwarcia Concordia Design – pierwszego w Polsce centrum designu i kreatywności dla biznesu. W programie wystawy, konferencje
Obróbka cyfrowa daje ogromne możliwości, ale dostęp do nich zapewnia jedynie solidne przygotowanie. Trudno sobie wyobrazić współczesnego fotografa bez choćby najmniejszej wiedzy na temat możliwości korekty obrazu cyfrowego. "
Warszawa, 13 września 2012 r. ? Firma Bose wprowadza na rynek dwa nowe głośniki bezprzewodowe SoundLink?: cyfrowy system muzyczny SoundLink? Air, pierwszy w historii firmy produkt z technologią Apple AirPlay, oraz głośnik Sound
Czy chciałbyś zaskoczyć rodzinę nową potrawą? Poznać nowe zastosowania dobrze znanych składników? Dowiedzieć się, jak je połączyć, by uzyskać zaskakujący smak? A może nie masz doświadczenia kulinarnego, a chcesz się